Kontaktsignal

Kontaktsignal er et genialt og enkelt verktøy som kan gjøre både hund og eiers hverdag mye lettere! Det er rett og slett en enkel og nøytral lyd, som gjør at hunden stopper med det den holder på med, og skifter fokus til deg i stedet.

Hva kan vi bruke det til?
-Som stoppsignal. Hunden er på vei til å gjøre noe uønsket, som å spise en kattebæsj, tråkke i den nysådde plenen eller liknende. Et enkelt kontaktsignal, og hunden løper mot deg i glede. Ingen dårlig stemning, bare hyggelig for begge parter!
-Som retningsendring. Forutser du en situasjon du tenker ikke går bra? Eller ønsker du bare å ha litt ekstra stor avstand til naboens hund for å hjelpe dem med treningen? Eller kanskje det kommer en syklist i full fart, og du plutselig trenger en brennkvikk reaksjon fra hunden din? Et kontaktsignal kan være løsningen da også!

Hvordan man gjør det:
-Start inne i stua med å lage en nøytral smattelyd 4-5  ganger, og gi en godbit til hunden rett etterpå selv om hunden ikke gjør noe spesielt.
-Deretter setter du på krav, at hunden skal se på deg før den får en godbit.
-Deretter øker du kravene enda mer, og gir kun godbit dersom hunden tar et skritt mot deg.
Slik øker du kravene litt og litt, og gjør det gradvis vanskeligere for hunden for hver gang. I all trening er det vi som må tilrettelegge for at hunden lykkes, og kan derfor ikke klandre hunden dersom treningen ikke lykkes. Bruk kun belønning og positiv motivasjon, og gå heller et skritt tilbake i treningen dersom hunden ikke responderer.
Målet er at lyden skal bli så automatisert for hunden, at den reagerer lynraskt før den en gang rekker å tenke seg om i situasjonene vi trenger det.

Ønsker du hjelp til å lære inn kontaktsignalet, eller kommer du bare ikke helt i mål? Trykk her, så hjelper jeg deg gjerne!

lagt til handlevogn